Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 27. mai 2021

Revolutsiooniline fungitsiid Zorvec Enicade® - See muudab kõike.

2021. aasta kasvuperioodil on Eesti põllumajandustootjatel võimalik kasutada revolutsioonilist fungitsiidi Zorvec Enicade®, et vältida kartuli-lehemädaniku ja mugula pruunmädaniku teket.

Zorvec Enicade® on esimene uudse klassi fungitsiid, mis aitab vältida patogeensete munasseente, näiteks Phytophthora infestans´i põhjustatud haigusi. Fungitsiid sisaldab toimeainet oksatiapiproliin, mis kuulub FRAC rühma F9#49, millel ei esine resistentsust teiste samasse klassi kuuluvate fungitsiididega, mida kasutatakse patogeensete munasseente vastu.

Zorvec Enicade® avaldab patogeenide elutsüklile mitmesugust toimet, mis tagab fungitsiidi suurema efektiivsuse ning pikaajalisema toime. Fungitsiidil on translaminaarne ja süsteemne toime, mille tulemuseks on ühtlasem kaitse haiguste eest ning ksüleemisisene toime aitab kaitsta neid lehti, mis ei ole pritsimise ajal veel täielikult välja arenenud. Toimeaine tugevus loob kaitsva ja raviva toime, pärsib seeneniidistiku kasvu, spooride moodustumist ja zoospooride idanemist. Zorvec Enicade kaitseb töödeldud lehti nende kasvades ja lehepinna suurenedes, sealhulgas lehti, mille mõõtmed moodustavad töötlemise ajal alla 20% lõplikest mõõtmetest.

Resistentsuse tekke vältimiseks tuleb alati fungitsiidi Zorvec Enicade kasutada paagisegus koos teiste kartuli-lehemädaniku tõrjeks ettenähtud toodetega. Tooted, mida paagisegus kasutatakse, peavad olema erinevate toimeviisidega. Käesoleval aastal on Eesti põllumehel võimalik soetada Zorvec Enicade + Gachinko „Go-pack“ Corteva Agriscience edasimüüjalt Baltic Agro AS.

Zorvec Enicade tähtsamad omadused ja eelised:

Kaitseb haiguste eest 3-4 päeva kauem kui teised turul olevad fungitsiidid – väiksem pritsimissagedus.

Uute lehtede ja varte kaitse – liigub süsteemselt arenevatesse lehtedesse, mis mängib tähtsat rolli väljakujunenud taimede saagi potentsiaali suurenemisel.

Vihmakindlus 20 minuti möödudes – võimaldab paindlikku kasutamist ebasoodsates tingimustes ja vähendab vajadust korduspritsimiste järele.

Kartuli kasvufaas Zorvec Enicade´i kasutamisel:

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960