8. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi farmerid tahavad pidurdada HK Ruokatalo tulekut riiki

Suur osa Rootsi põllumehi on vastu lihatööstuse Swedish Meatsi müügile HK Ruokatalole, kirjutas Rootsi ärileht Dagens Industri.

Lihaloomade kasvatajate meelest ostab HK Swedish Meatsi alla õige turuhinna. Nad on kirjutanud Swedish Meatsi juhatusele kirja, kus nõuavad ostuleppe tühistamist. Nende meelest vajab Swedish Meats hoopis koostöö partnerit, kes avaks talle müügikanalid Rootsi lõunaosas.

HK Ruokatalo pakkus novembris Swedish Meatsi eest 298 mln eurot, mis sisaldas ka Rootsi firma suuri võlgasid.

Soome kontsern Atria tegi hiljem pakkumise 144 mln euro peale, mis oleks jätnud Swedish Meatsi tootmise rootslastele. Seni on Rootsi firma juhtkond teada andnud, et kaaluvad Atria pakkumist juhul, kui HK pakkumisest loobutakse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960