15. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Minister Seeder peatas põllumajandusloo trüki

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder tunnistas kolmapäeval riigikogus, et peatas ekspoliitiku Arvo Sirendi juhtimise all valminud Eesti põllumajanduse ajaloo teise osa väljaandmise, kuna teos vajab ümbertegemist.

Põllumajandusminister Seeder tunnistas eelmisel nädalal riigikogus, et peatas ekspoliitiku Arvo Sirendi juhtimise all valminud Eesti põllumajanduse ajaloo teise osa väljaandmise, kuna käsikirjavariant vajab ümbertegemist, kirjutas Postimees.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvat Seederit küsitlenud Rahvaliidu esimees Jaanus Marrandi avaldas kahetsust, et põllumajandusministeeriumi eestvedamisel koostatud kogumiku trükkimine on ära keelatud vaatamata sellele, et trükikojale on isegi raha üle kantud.

"Väga raske on leida loogilisi põhjendusi niisugusele käitumisele. Tsensuurilaadsed põhjendused, et justkui raamat ei sobi, ei käi teatavasti demokraatlike tavade hulka," süüdistas Marrandi.

Seeder põhjendas raamatu seismapanemist asjaoluga, et selle koostajate hulgas polnud ühtegi ajaloolast.

"Kui tegu on ajalooväljaandega, siis mõni ajaloolane võiks ikka hinnangu anda. Praegu retsensendid loevad materjale. Kui nad selle läbi loevad, teevad nad ettepanekuid. Ma loodan, et saame neid veel arvestada koos autoritega ja teha üks kvaliteetne väljaanne," vastas minister.

Veel augustis lootis Sirendi, et raamat jõuab oktoobris kaante vahele. "Kui selle perioodi (aastad 1940–1990 – toim) kohta on teistsuguseid arvamusi, siis ei pea autorid midagi muutma. Ka põhiseadus ütleb, et kõigil on õigus oma arvamusele," ütles ta toona.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960