23. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talleggi 200 000 kana ähvardab surm gaasikambris

Tallinna külje all Eesti suurima linnulihatootja Talleggi lindlas elavat umbes 200 000 kana ähvardab gaasisurm, sest neil kahtlustatakse Newcastle’i tõbe, sulelistele ohtlikku nakkushaigust, mis inimesi ei ohusta.

Eelmisel reedel Talleggi Tellivere-Kulli farmis munakanadelt võetud esimesed proovid andsid alust kahtlustada, et sealsed sulelised on nakatunud Newcastle’i tõppe, kirjutas Postimees.

Selle nädala lõpuks peaks Tallinnas asuvast veterinaar- ja toiduameti (VTA) laborist tulema vastus, kas taud on valla puhkenud või mitte. Kui vastus on jaatav, saadetakse proovid edasi Inglismaa laborisse, kus uuritakse, kui ohtliku Newcastle’i tõve tüvega on tegu.

Vastus viimasele küsimusele peaks tulema järgmise nädala lõpuks ja sellest sõltub, kas 200 000 sulelist hukatakse või ei.

Talleggi juhatuse esimees Teet Soorm möönis eile, et munevatel kanadel kahtlustatakse nakkust, kuid keeldus edasistest kommentaaridest. Karantiini pole lindlat pandud, kuid see on range kontrolli all.

VTA peadirektori Ago Pärteli sõnul ei tähenda Newcastle’i tõppe haigestumine ilmtingimata kanadele surma, vaid nende saatus sõltub lindlasse sattunud viiruse ägedusest.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960