Eesti teraviljatoodang suurenes mullu ligi 82%

Eesti põllumehed lõikasid mullu tulu
teraviljatoodanhu väärtuse kasvust, mis ulatus tunamullusega võrreldes ligi 82
protsendini, avaldas põllumajandusministeerium täna.

Eurostati andmetel suurenes Euroopa Liidu põllumajandustoodangu väärtus mullu 4,6%. Seegi kasv tuli peamiselt vilja hinna tõusust. Eestis suurenes põllumajanduse kogutoodangu väärtus koos toetustega 16,2%.

Seejuures kasvas taimekasvatustoodangu väärtus 51,7%. Kõige enam suurenes Eestis 2007. aastal aga teraviljatoodangu väärtus, ulatudes 81,6 protsendini. See oli nii toodangu mahu 49,3protsendilise suurenemise kui ka 42,8protsendilise hinnatõusu tulemus.

Eesti loomakasvatustoodangu väärtus vähenes 4,1%. Kõigi ELi 27 liikmesmaa lõikes jäi loomakasvatustoodangu väärtus mullu 2006. aasta tasemele. Loomasööda hind kasvas keskmiselt 13,9%, ent Eestis ulatus sööda hinnakasv tervelt 20,7 protsendini.

Tootmistoetusi said Eesti põllumehed tunamullusega võrreldes 44,7% rohkem.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised