10. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti teraviljatoodang suurenes mullu ligi 82%

Eesti põllumehed lõikasid mullu tulu teraviljatoodanhu väärtuse kasvust, mis ulatus tunamullusega võrreldes ligi 82 protsendini, avaldas põllumajandusministeerium täna.

Eurostati andmetel suurenes Euroopa Liidu põllumajandustoodangu väärtus mullu 4,6%. Seegi kasv tuli peamiselt vilja hinna tõusust. Eestis suurenes põllumajanduse kogutoodangu väärtus koos toetustega 16,2%.

Seejuures kasvas taimekasvatustoodangu väärtus 51,7%. Kõige enam suurenes Eestis 2007. aastal aga teraviljatoodangu väärtus, ulatudes 81,6 protsendini. See oli nii toodangu mahu 49,3protsendilise suurenemise kui ka 42,8protsendilise hinnatõusu tulemus.

Eesti loomakasvatustoodangu väärtus vähenes 4,1%. Kõigi ELi 27 liikmesmaa lõikes jäi loomakasvatustoodangu väärtus mullu 2006. aasta tasemele. Loomasööda hind kasvas keskmiselt 13,9%, ent Eestis ulatus sööda hinnakasv tervelt 20,7 protsendini.

Tootmistoetusi said Eesti põllumehed tunamullusega võrreldes 44,7% rohkem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960