Q Vara: istutame Taevasmaa põllule mitusada puud

Q Vara nõukogu esimees Alo Lillepea ütles
aripaev.ee-le, et firma kavatseb külmutatud Taevasmaa põlluprojekti asukohta
istutada kevadel mitusada puud.

"Istutame sel kevadel Taevasmaa põllule mitusada puud. Vaatame, kui kõrged need on, kui ehitama hakkame," naljatas Alo Lillepea kinnisvaraturu madalseisu üle. Aripaev.ee küsis Lillepealt eile, kuidas ta professionaalse investorina hindab mõtet külvata kinnisvaraarendust ootavatele põldudele jälle teravilja.

Küsimus oli ajendatud faktist, et maailmaturul ennustatakse teraviljahindadele vähemalt 50aastast tõusu ja mullu koristasid Eesti põllumehed viimase 16 aasta suurima teraviljasaagi. Enne Eesti taasiseseisvumist lokkas suuremate magistraalide ääres isegi kuni silmapiirini välja lopsakas vili.

Ühtlasi palus aripaev.ee Lillepeal täpsustada, milliste mahtude juures kinnisvaraarendajail teravilja külvama tasuks hakata.

Lillepea kommenteeris: "Põllumajanduses on kaht sorti efektiivsust. Suurus ja geniaalsus. Kui külvata väiksele põllule kitsedele sööki ja sellest teha geniaalselt maitsvat kitsejuustu, mida me gurmeerestoranides sööme, siis on see väga vägev. Samas, kui külvata 4000 hektarit täis heinaseemet ja teravilja, toidab see rõõmsalt ära 3000-4000 lehma. Suurusega annab suurepärast tulemust teha."

Lillepea lisas ühtlasi, et Tallinna ümbruse põllulappe pole tema arvates mõtet täis külvata, ehkki nende täisehitamiseni läheb veel aastaid.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised