17. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ranged nõuded jätavad osa talunikke asendajata

Asendustalupidajatele seatud ranged nõudmised on toonud kaasa selle, et Eestis on asendajatest suur puudus, tõdes Eesti Talupidajate Keskliidu projektijuht Riina Kaldaru.

Talupidajate keskliidu projektijuht Riina Kaldaru rääkis tänases Kuku raadio „Maatund” saates, et talupidajate asendajad saavad korraliku koolituse põllumajanduskooli juures. Eestis on koolitusele seatud sellised nõuded, et kõik soovijad ei pääse isegi koolitusele.

„Tuleks eeskuju võtta teistest maadest selles osas, et inimesed, kes on teinud seda tööd juba aastaid, aga kellel ei ole vastavat haridust, et ka nemad saaksid seda tööd teha. Meil on nõuded seatud väga rangeks, see toob negatiivse tulemuse, et meil on asendajatest suur puudus,” märkis Kaldaru.

Kaldaru ütles, et talunike asendusprojekt on hästi käima läinud Pärnumaal, samuti Hiiumaal. Virumaal oli tema sõnul olukord kehvem, sest oli küll tellijaid, aga ei olnud asendajaid. Probleeme oli ka Harjumaal, kus polnud ei tellijaid ega asendajaid, sama käib ka Saaremaa ja Valgamaa kohta. „Aga muidu üle eesti on ta käivitud,” võttis Kaldaru olukorra kokku.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960