15. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehed läksid omavahel kisklema

Eestimaa Talupidajate Keskliit teates, et astus välja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja liikmeskonnast, sest viimane olevat erapoolik, ebademokraatlik ning eelistab suurtootjaid.

Talupidajate Keskliit tõi oma kirjas terve rea punkte, miks nende teed Põllumajandus-Kaubanduskojaga lahku lähevad.

Talupidajad leiavad, et nad saavad oma huve iseseisvalt paremini esindada ning süüdistavad põllumajandus-kaubanduskoda, et viimased eelistavad ainult suurtootjaid. Samuti viidatakse erapoolikule suhtumisele ning ebademokraatlikule käitumisele.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus ütles aripaev.ee-le, et nad pole ebademokraatlikud. Tema sõnul võis süüdistus tekkida sellest, et talupidajatel on nõukogus neli häält, suurtootjatel neli häält, ent toiduainetööstustel neli häält, lisaks põllumajandusele teenuseid osautavaid liikmeid koondavatel MTÜdel 3 häält. Sõrmus ütles siiski, et pole märganud, nagu suurtootjad ja toiduainetöösturid sõidaks talupidajatest üle. Siiski märkis ta, et on omal ametikohal alles kolm kuud ning tal on raske selles küsimuses hinnangut anda.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid AunapPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751