4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hinrikus müüb Põlva Agro

Põlva Agro suuromanik Jaak Hinrikus kinnitas, et ettevõte saab endale peagi uue omaniku.

Kuu-paari jooksul peaks Põlva Agro omanikku vahetama. Uueks omanikuks saab Leedu börsiettevõte Agrowill. Kui suur on Eesti ühe suurima ja efektiivseima piimatootja hind, jääb paraku tehingu lõpuleviimiseni saladusse. Hinrikusele kuulub veidi üle 90% aktsiatest.

Hinrikus kinnitas, et potentsiaalseid ostjaid ja pakkujaid on mitmeid. Kes aga ettevõtte endale saab, on näha alles siis, kui osakud omaniku vahetanud.

Mehe sõnul piimatootja ise kosilastele jahti ei pidanud, vaid pakkumine tehti neile. „Meie ise ostjat ei otsinud, vaid ostjad ilmutasid meie vastu huvi. Ning kahjuks olime sunnitud sellega kaasa minema,“ rääkis mees.

Küsimusele, miks otsustati ettevõte maha müüa, vastas mees, et situatsioon kujunes selliseks.

Hinrikuse sõnul on Põlva Agro vastu huvi tundnud ka Eesti päritolu ettevõtjad. Kes täpsemalt, ta täpsustada ei soovinud. „On, aga ma arvan, et neid ei ole korrektne avaldada,“ sõnas Hinrikus.

Kui kindel on Põlva Agro müük leedulastele, Hinrikus ei öelnud. „Kindel ei ole midagi niikaua, kui osakud omanikku vahetanud ei ole," kostis ta vaid.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960