25. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

10 miljonit krooni lehmade heaks

Piimakarja kasvatajad Peeter ja Sirje Aassalu rahastasid uue lauda ja sõnnikuhoidla ehitust 10 miljoni krooniga, kirjutab Pärnu Postimees.

Uues laudas saavad loomad vabalt jalutada, magada ja süüa ning kõmpida oma tuju järgi õuegi.

Lüpsiroboti juurde meelitab lehmad iga kuue tunni tagant avaneva värava kaudu maitsev jõusööt. Sellal, kui robot udaraid peseb, lüpsab ja piimakoguseid mõõdab, saab perenaine lüpsikordadele silma peale visata kas või kodus arvutiekraanil.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960