22. september 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kes ostab ära Põlva Agro?

Täna on viimane päev esitada pakkumine Eesti parima piimakarja, moodsaima lauda ja võimsaima meierei ehk Põlva Agro ostuks, teiste seas tunneb ettevõtte vastu huvi ka Põlva Piima üks endistest omanikest Aivar Häelm.

Häelm ütles Äripäevale, et on praegu "ringi luusimas ja nuuskimas" ning Põlva Piima müügist tulnud rahale õiget kohta otsimas. "Ma tahaksin piimanduses edasi toimetada, sest see on see valdkond, mida ma tunnen," ütles ta.

Küsimusele, kas Häelm võiks olla ka Põlva Agro ostmisest huvitatud, vastas ta, et nuusutab ka seda võimalust, kuid pidas teemat eelmisel nädalal veel liiga tooreks, et midagi täpsemalt rääkida. "See on selline pikaldane protsess. Aga iseenesest on see põnev, mis saab ühest Eesti parimast agrofirmast," lisas ta.

Põlva Agro eest küsitakse liiga kõrget hindaAivar Häelmi äripartner, viiendikku Põlva Piimast omanud Andrus Roiland ütles, et praegustel segastel aegadel pole tal investeerimisega kiiret olnud. "Projektid on töös, aga ei midagi väga konkreetset. Eks ikka toiduainete valdkond on südamelähedane, siin on kaua oldud," ütles Roiland. Võimalikku investeerimist Põlva Agrosse ei soovinud ta kommenteerida.

Põlva Piimas samuti osanik olnud Raul Lusti kinnitas, et ta ei ole Põlva Agro müügi vastu huvi tundnud. Tema sõnul on aga täiesti võimalik, et ettevõte Eesti kapitali kätte tagasi jõuab, kuid mitte praegu küsitava 164 miljoni kroonise hinnaga. "Sellise hinna eest vaevalt, et väliskapitalgi tuleb," arutles Lusti.

Esialgset pakkumiste tähtaega pikendati

Äripäevale on vihjatud, et üks Põlva Agro ostuhuvilistest võib olla ka Tartu ettevõte Mangelbert OÜ, kes on olnud Põlva Agro söödatarnija. Ettevõte teemat kommenteerida aga ei soovinud.

Loe täispikka artiklit Äripäeva paberlehe veebipeegeldusest siit, mille lugeja peab olema Äripäeva tellija. Võimalik on paberlehe lugusid veebist lugeda ka päevapiletiga, mida saab osta siit.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960