14. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taluperenaine kandideerimisest: prioriteediks külaelu arendamine

Kõige esimene prioriteet on arendada oma kodukoha Seljametsa küla elu ja arengut, põhjendas Männituka taluperenaine Maiu Saare, miks ta kandideerib esimest korda Paikuse vallavolikokku valimisliidus.

Kuus aastat naisteühingut Martad vedanud Maiu Saare tunnistas, et tegelikult on nii naisteühingu kui ka koduküla probleemid ka varem volikokku jõudnud ja eeskätt tänu sellele, et tema abikaasa Margus on praeguse vallavolikogu liige.

„Ise volikokku kuuludes saaksin aga paremad võimalused ja lähtekohad tegutsemiseks,“ on Maiu Saare veendunud. „Ja ma ei saa öelda, et poliitika mind üldse ei huvita, ehkki ma ühtegi erakonda ei kuulu ja mul pole mõtteski liikmeks astuda.“

Maiu Saare lükkab ümber oletuse, et ilmselt läheb nüüd kõvaks konkurentsiks selle nimel, kumb peres rohkem hääli saab, sest nii Maiu kui Margus Saare kandideerivad samas valimisliidus. „Meie eesmärk pole omavahel konkureerida,“ kinnitas Maiu Saare. „Oleme mõlemad tagasihoidlikud maainimesed ja mingit valimisreklaami me ei tee – me lihtsalt loodame, et meid usaldatakse.“

Männituka talus on üle saja lüpsilehma ja tegu on piirkonna suurima taluga, mis annab tööd neljale palgalisele. Kui taluperemees ja –naine mõlemad volikokku valitakse, kas talutöö siis kannatama ei hakka? „Kes teeb, see jõuab,“ kõlas Maiu Saare resoluutne vastus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960