• 27.10.25, 10:52

Tartumaa toidupiirkond tutvustab toiduinnovatsiooni kogemuslugusid

Tartumaa toidupiirkonna programmi raames koguti kokku toiduinnovatsiooni kogemuslood, et tutvustada kohalike ettevõtete, organisatsioonide, ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste panust uudsete lahenduste väljatöötamisse toidusektoris.
BioCC on teadus-arenduskeskus, mis töötas välja Eesti esimese teaduspõhise probiootiliste bakteritega toidulisandite sarja Nordwise.
  • BioCC on teadus-arenduskeskus, mis töötas välja Eesti esimese teaduspõhise probiootiliste bakteritega toidulisandite sarja Nordwise.
  • Foto: BioCC
Tartumaa toiduinnovatsiooni kogemuslood tõstavad esile 11 osapoole parimaid praktikaid. Heade näidete valikusse mahtusid Andre Farm, BioCC, Eesti Maaülikool, Elva Teenused, Grüne Fee Eesti, Klareva, Merlette, Nõo Lihatööstus, Salvest, Tartu Ülikool ning Tartumaa Omavalitsuste Liit.

Seotud lood

Uudised
  • 12.09.25, 09:29
2026. aasta Eesti toidupiirkonna konkurss on avatud
Regionaal- ja Põllumajandusministeerium kuulutab 11. korda välja Eesti toidupiirkonna konkursi. Tiitli andmise eesmärk on tutvustada ja väärtustada Eesti eri piirkondade omanäolist toidukultuuri, elavdada kohalikku ettevõtlust ning sise- ja välisturismi. Kandideerimisavaldusi saab esitada kuni 17. oktoobrini.
Uudised
  • 15.08.25, 09:00
Peipsi Toidu Tänav kutsub maitserännakule
Sel nädalavahetusel saab Peipsi Toidu Tänava 175 kilomeetri rännakul maitsta parimat, mida piirkond pakub – Vasknarvast Setomaale avavad uksed 34 pop-up-restorani, kus menüüs on värske järvekala, ulukiroad, hooajalised köögiviljad, metsaseened ja nii klassikalised kui ka üllatavad magustoidud.
Uudised
  • 09.06.25, 08:29
Tartumaa ettevõtjad saavad taas taotleda kohalikku toidumärgist
Alates 10. juunist saavad Tartumaa toidutootjad ja toitlustajad taotleda märgist „Tartumaine Toit“, mis tõstab esile kohaliku toidu kvaliteeti, päritolu ja tootjate pühendumust. Märgis suurendab piirkonna toidu nähtavust ning tugevdab koostööd kogu toiduvõrgustikus.
Uudised
  • 30.05.25, 06:25
Galerii: startis Tartumaa maitsete aasta
28. mail Tartus toimunud Tartumaa toidupiirkonna 2025 avakonverents ja pidulik avasündmus lükkasid Lodjakojast alguse saanud üritusega käima maitseseikluste aasta, mis toob kokku teadlased, tootjad, kokad ja poliitikud. Päeva fookuses olid piirkonna toidupärand, innovatsioon ja koostöö lasteaedade-koolidega.
  • ST
Sisuturundus
  • 13.11.25, 16:47
Scandagra Eesti – partner põllumehele, kes mõtleb mitu sammu ette
Scandagra Eesti tegevjuht Eigo Siimu asus ametisse selle aasta alguses, tuues põllumajandusse värske pilgu kaubanduse ja juhtimise maailmast. “Minu jaoks oli see täiesti uus sektor – aga mida kuu edasi, seda enam saan aru, kui tugev ja ühtehoidev on põllumeeste kogukond,“ ütleb Siimu ning lisab, et tegu on valdkonnaga, kus usaldus ja koostöö on kõige alus. ”Kui põllumehel läheb hästi, läheb hästi ka meil,“ sõnab ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele