• 12.09.25, 09:29

2026. aasta Eesti toidupiirkonna konkurss on avatud

Regionaal- ja Põllumajandusministeerium kuulutab 11. korda välja Eesti toidupiirkonna konkursi. Tiitli andmise eesmärk on tutvustada ja väärtustada Eesti eri piirkondade omanäolist toidukultuuri, elavdada kohalikku ettevõtlust ning sise- ja välisturismi. Kandideerimisavaldusi saab esitada kuni 17. oktoobrini.
Tartumaa toidupiirkonna aktsioon Tartu raekoja platsil.
  • Tartumaa toidupiirkonna aktsioon Tartu raekoja platsil.
  • Foto: Silver Gutmann
Regionaal- ja põllumajandusminister Hendrik Johannes Terrase sõnul on toidupiirkonna tiitel kui visiitkaart, mis aitab kohalikul kogukonnal näidata oma toidukultuuri tervele Eestile ja ka kaugemale. „Aasta Eesti toidupiirkonnana loob uusi turundus- ja koostöövõimalusi ning toob esile piirkonna traditsioone ja uuendusmeelsust. Soovin, et iga tiitliaasta looks elamusi, mis jäävad meelde ja millega seostatakse piirkonda veel pikalt,“ ütles minister.

Seotud lood

Uudised
  • 11.09.25, 10:00
Avatud talude päevad 2026: Eesti maaelu ootab külla 25.–26. juulil
Avatud talude päevad toimuvad 2026. aastal juba kaheteistkümnendat korda. Sündmuse põhipäev on laupäev, 25. juuli, kuid taludel on võimalus võtta külalisi vastu ka pühapäeval, 26. juulil. Talude registreerimine avatakse uue aasta alguses.
Uudised
  • 03.09.25, 12:15
Eesti toidu kuu kutsub taas avastama kodumaiseid maitseid
Septembris toimub XI korda traditsiooniline Eesti toidu kuu, mille eesmärk on tuua tähelepanu keskpunkti kohalikud maitsed ja toidusektor, tänu kelle tööle ja pühendumusele jõuab värske ning kvaliteetne toit iga päev meie lauale.
Uudised
  • 27.06.25, 14:56
Toiduainetööstus saab augustis kuni 3,5 miljonit eurot investeeringutoetust
Toetuse eesmärk on suurendada toiduainetööstuse majanduslikku võimekust ja konkurentsivõimet ning aidata kaasa keskkonna- ja kliimapoliitika eesmärkide saavutamisele.
Uudised
  • 05.06.25, 12:15
Eksperdid: toidutootmine vajab strateegilist tähelepanu ja maksuleevendust
Toiduhindade tõus on viinud avalikkuse ja otsustajad küsimuseni: kuidas tagada, et kvaliteetne kodumaine toit oleks inimestele taskukohane? Hiljutisel toiduarutelul otsisid ühise laua taga lahendusi tootjad, töötlejad, teadlased ja poliitikakujundajad. Arutelus kõlasid ettepanekud käibemaksu alandamisest kuni toidutarneahela ja konkurentsipoliitika põhjaliku ülevaatamiseni.
  • ST
Sisuturundus
  • 13.11.25, 16:47
Scandagra Eesti – partner põllumehele, kes mõtleb mitu sammu ette
Scandagra Eesti tegevjuht Eigo Siimu asus ametisse selle aasta alguses, tuues põllumajandusse värske pilgu kaubanduse ja juhtimise maailmast. “Minu jaoks oli see täiesti uus sektor – aga mida kuu edasi, seda enam saan aru, kui tugev ja ühtehoidev on põllumeeste kogukond,“ ütleb Siimu ning lisab, et tegu on valdkonnaga, kus usaldus ja koostöö on kõige alus. ”Kui põllumehel läheb hästi, läheb hästi ka meil,“ sõnab ta.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele