26. oktoober 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvo Sarapuu: riik suurendagu otsetoetusi põllumeestele

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Arvo Sarapuu ütles, et järgmise aasta eelarvest tuleb põllumeestele eraldada otsetoetuste näol 792 miljonit krooni.

"Põllumehed vajavad toetust olukorras, kus iga toodetud liiter piima teenib kahjumit," märkis Sarapuu. "Euroopa Liit võimaldab otsetoetusi põllumeestele ja Eesti riik peab seda abinõu oma põllumajanduse hüvanguks kasutama," ütles ta Keskerakonna pressiteate vahendusel.

Sarapuu lisas, et praegu ei saa õiglast hinda kaupmees ega põllumees. "Põllumajandus-kaubanduskoda on teatanud, et toidukaupade hinna langus poodides saaks toimuda vaid kaupmeeste juurdehindluse vähenedes, kuna põllumehed saavad üha väiksema osa tarbijatelt küsitavast hinnast," märkis ta.

Riik peaks Sarapuu sõnul aitama senisest rohkem garanteerida põllumeeste üha paisuvad kohustusi kreeditoridele vähemalt senikaua, kuni kriis põllumajanduses kestab. "Samuti oli alatu valitsuse siseriikliku piimalehma toetuse vähendamine selle aasta veebruaris 46% võrra, olukorras kus piimahind oli langenud 40%, oleks pidanud valitsus toetust suurendama mitte vähendama," märkis ta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960