Arvo Sarapuu: riik suurendagu otsetoetusi põllumeestele

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige
Arvo Sarapuu ütles, et järgmise aasta eelarvest tuleb põllumeestele eraldada
otsetoetuste näol 792 miljonit krooni.

"Põllumehed vajavad toetust olukorras, kus iga toodetud liiter piima teenib kahjumit," märkis Sarapuu. "Euroopa Liit võimaldab otsetoetusi põllumeestele ja Eesti riik peab seda abinõu oma põllumajanduse hüvanguks kasutama," ütles ta Keskerakonna pressiteate vahendusel.

Sarapuu lisas, et praegu ei saa õiglast hinda kaupmees ega põllumees. "Põllumajandus-kaubanduskoda on teatanud, et toidukaupade hinna langus poodides saaks toimuda vaid kaupmeeste juurdehindluse vähenedes, kuna põllumehed saavad üha väiksema osa tarbijatelt küsitavast hinnast," märkis ta.

Riik peaks Sarapuu sõnul aitama senisest rohkem garanteerida põllumeeste üha paisuvad kohustusi kreeditoridele vähemalt senikaua, kuni kriis põllumajanduses kestab. "Samuti oli alatu valitsuse siseriikliku piimalehma toetuse vähendamine selle aasta veebruaris 46% võrra, olukorras kus piimahind oli langenud 40%, oleks pidanud valitsus toetust suurendama mitte vähendama," märkis ta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised