10. veebruar 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumehi ja kalureid toetati mullu 3,3 miljardiga

Mullu toetati Euroopa Liidu ja Eesti eelarvest põllumajandust, maaelu ja kalandust kokku 3,33 miljardi krooniga – nii suured ei ole toetused ühelgi varasemal aastal olnud.

Kokku maksti Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA)  vahendusel mullu toetusi 36 153 korral. Enim maksti välja ühtset pindalatoetust, keskkonnatoetusi ja erinevaid investeeringutoetusi. Maakondade lõikes läks kõige suurem toetuste summa Tartumaale, mille põllumajandusettevõtjaid abistati kokku 343 miljoniga.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul oleks toetuste summa võinud olla suuremgi, kui raske majandusolukorra tõttu on jäänud mitmed investeeringutoetused välja maksmata. "Taotlejate suhtes on positiivne toetuse määramise otsus tehtud, kuid et neil on omafinantseeringu leidmisega raskusi, siis projektide ellu viimine venib," põhjendas ta.

PRIA peadirektori Jaan Kallase sõnul on positiivne see, et pettusega ei üritata Eestis ka rasketel aegadel toetusi saada. "Oleme selle väga madala näitaja poolest Euroopas selgelt parimad, pettuste arv on meil väikseim ning võlgnevuste summa püsib 0,2% juures meie toetuste kogusummast," märkis ta.

Kõige suurema toetuse sai eelmisel aastal AS Reyktal, neile maksti 21,4 miljonit krooni kaugpüügi laeva püügilt kõrvaldamise eest. 17,8 miljonit sai toetust OÜ Estonia ja 15,4 miljonit OÜ Aravete Agro.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960