29. märts 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasahstani elevaatorid on vilja täis

Kesk-Aasia suurima teraviljakasvataja Kasahstanil on probleem, kuna suur saak on viinud ülekoormatud elevaatoriteni, vahendab Bloomberg.

Rekordsaagi tagajärjel plaanib Kasahstan eksportida 4 miljonit tonni teravilja.

Kui aasta tagasi oli hoiul 9 miljonit tonni teravilja, siis 1. märtsil oli seda juba 13,9 miljonit tonni, ütles põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Talgat Makhanov. Mullu koristasid farmerid aasta varasema ajaga võrreldes 34 protsenti suurema saagi ehk 22,7 miljonit tonni.

Täna ütles Astanas toimunud valitsuse istungil põllumajandusminister Akülbek Kurishbajev, et tarvis on 10 miljardi tenge ehk 68 mln dollari eest subsiidiume ekspordi kasvatamiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960