Autor: Kadrin Karner • 30. aprill 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtted Leedu suurimal toidumessil AgroBalt

29. aprillist 1. maini osalevad Eesti ettevõtted Vilniuses Leedu suurimal toiduainemessil AgroBalt 2010.

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja poolt korraldatud ühisstendil on väljas AS Werol Tehased, AS Balbiino, OÜ Tervix, OÜ Berry Farming ja Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, teatas koda oma pressiteates. 

AS Werol Tehased müüb juba aastaid väga edukalt kõrgekvaliteedilist rapsiõli Leedu toiduainetööstustele. „Ettevõtte sooviks on oma kaubamärkidega jõuda ka Leedu jaekaubandusse,“ sõnas AS Werol Tehased müügijuht Riina Tepaskind.

AS Balbiino tegutseb aktiivselt Leedu turul viimased kolm aastat. Peamised kaubanduspartnerid on Maxima, Norfa ja Prisma kaubandusketid. Balbiino soovib tiheda konkurentsiga Leedu jäätiseturul oma toodete osakaalu kasvatada.

Leedu tarbijate poolt on väga hästi vastu võetud Eesti astelpaju- ja tervisetooted. OÜ Tervix juhatuse liige Malle Rüütel tundis heameelt, et ühtemoodi hästi müüvad nii ravisalvid kui toidu lisandiks mõeldud siirupid. Tervixi toodete vastu tunnevad eelkõige huvi kohalikud loodustoodete poed.

Hästi läheb kaubaks OÜ Berry Farming uus toode astelpajunektar. Leedu mahekaupmehed on üles näidanud ka konkreetset huvi Berry Farming toodete müümiseks.

Eesti tõuloomakasvatuse kõrge tase loob võimalusi meie aretajatele Leedu turul positsiooni parandamiseks. „Messi külastajad tunnevad elavat huvi nii Eesti tõuloomade kui aretusmaterjali vastu,“ ütles Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu esindaja Nina Haasmaa.

Messi ja Eesti stendi on kahe päeva jooksul külastanud Leedu ja teiste riikide kõrged poliitikud. Eile tutvus Eesti ettevõtete toodanguga Leedu president Dalia Grybauskaite, Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Dacien Ciolos ja Eesti põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Täna külastas Eesti stendi Leedu endine president Valdas Adamkus.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960