27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta põllumees pani raha hambaravisse

Piimanduse asjatundjal Jaak Hinrikusel tuleb nüüdsest õppida lähemalt tundma ka piimahambaid ja muud stomatoloogiaga seonduvat, sest üleeile sai temast hambaraviketi Ortodontiakeskus OÜ üks suurosanikke.

Eesti võimsama meierei Põlva Agro endise omanikuna tuntud ja 2002. aastal aasta põllumeheks valitud Hinrikus sai enda kätte 40 protsenti Ortodontiakeskuse aktsiatest.

Aktsiad liikusid tema varahaldusettevõtte Põlva Farmid OÜ kontole. Hinrikus ise ei soovinud eile aktsiate omandamist kommenteerida, öeldes, et tegemist on veel liiga värske tehinguga.

Hinrikus võis investeerida umbes 7 miljonit krooni

Äripäeva hinnangul võis Hinrikus investeerida hambaraviärisse umbes 7 miljonit krooni.

Hinrikus müüs 2008. aasta suvel tuhandepealist piimakarja omanud Põlva Agro Leedu põllumajanduskontsernile Agrowill Group. Tehingu pealt teenis ta 156 miljonit krooni, millest umbes kolmandiku eest oli Hinrikus 2008. aasta majandusaruande põhjal teinud lühiajalisi finantsinvesteeringuid.

Läinud sügisel, kui end lõhki investeerinud Agrowill oli sunnitud Põlva Agro müüki panema, ütles Hinrikus Äripäevale, et on mõelnud ka Eesti suurima meierei tagasiostmisele, kuid see plaan ei ole olnud väga tõsine.

Ortodontiakeskuse omanikeringi on viimase kuu jooksul peale Hinrikuse tulnud ka Tartu kliiniku arst Raul Varul. Varulile kuulub viiendik ettevõttest. Ka tema ei soovinud Äripäeva küsimustele ise vastata, vaid soovitas pöörduda ettevõtte juhi Vallo Veeringu poole.

Aktsiate liikumine on seotud laienemisplaanidega

Veering ütles, et praegu on ettevõttes käimas tihe muudatuste aeg ning aktsiate liikumine on seotud laienemisplaanidega ning lisakapitali kaasamisega. Täpsemalt ta eile teemat kommenteerida ei soovinud.

Hinrikus ostis oma aktsiaid osaühingult M. Põder. Firma kuulub Margus ja Merike Põdrale, kes tegelevad ka köögimööbli tootmisega.

TASUB TEADA

Ortodontiakeskus

• Alustas hambaraviteenuse pakkumisega 2000. aasta sügisel.

• Ettevõttel on üle Eesti kokku kaheksa kliinikut. Majandusnäitajad on aasta-aastalt läinud ülesmäge. Nii Tallinnas kui ka Tartus on viimaste aastate jooksul kolitud uutesse ruumidesse. Tegutsetakse nii Tartu Ülikooli kui ka Tallinna Kõrgema Meditsiinikooli praktikabaasina.

• u Töötajate keskmine arv oli 2008. aastal 107. Töötajatele makstud töötasu üldsumma oli 26 miljonit krooni.

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960