11. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rotermanni turg tänavu väiksem

Rotermanni  kvartali käsitöö ja toiduturg on tänavu väiksemamahulisem rääkis turu eest vastutav Andre Poopuu, kelle sõnul tootjad ja müüjad on tänavu ettevõtmise rohkem majanduslikult läbi kaalunud.

„Kui eelmine aasta osaleti entusiasmiga taluturul, siis sel aastal on kõik hästi majanduslikult läbi mõeldud,“ lausus Poopuu. Mehe sõnul on väike talupidaja hästi ärile orienteeritud, mistõttu tahetakse sageli turule pakkuda toodangut ning ise müügiprotsessist kõrvale jääda. 

„Väiketootjad on hädas müüjate leidmisega ja nad ei ole valmis kulutama müüjate peale,“ selgitas ta, et tihti küsitakse koha pealt müüjaid. „Pakutakse ka, et ostke toodang ära ja müüge ise,“ jutustas Poopuu, mis põhjusel tänavune Rotermanni turg on väiksemamahulisem.

Poopuu sõnul on neid mõjutanud ka uued loodud taluturud. „Tendents on välja tulnud, kauplejad, müüjad, väiketootjad on hädas, et nad tahavad aga ei suuda olla kõikidel turgudel,“ möönis ta. Nii on näiteks mõned maasikatootjad Rotermanni turul osalemisest loobunud. „Sel aastal maasikaid ei olnud nii palju kui oli nõudlust,“ selgitas Poopuu, et nii kaotati mõned marjakasvatajad Ülemiste taluturu loomise tõttu.

lmselt on Rotermanni ning Ülemiste turu klientuurgi erinev, kuna viimase juures mängib rolli autoga hea ligipääsetavus ning parkimine. Poopuu sõnul on neil eelis aga Ülemiste taluturu ees, kuna nemad on avatud pikemat aega sügiseni, isegi oktoobrini välja.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960