1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatoodete eksport on sel aastal kasvanud üle 50%

Statistikaameti andmeil on selle aasta seitsme kuuga eksporditud kaubagrupp I 04 alla käivaid tooteid (piim, piimatooted, linnumunad, naturaalne mesi) 1,23 miljardi krooni eest ehk 51% enam kui möödunud aasta samal ajal.

Terve 2009. aasta jooksul eksporditi sama kaubagrupi tooteid 1,51 miljardi krooni väärtuses ja imporditi 622 miljoni krooni eest.

Statistikaameti andmeil on piimatoodete tootmine viimase aasta jooksul kasvanud. Nii näiteks toodeti eelmisel aastal Eestis 88,7 miljonit kilogrammi joogipiima, mida on 6,8 miljonit kilogrammi enam kui aasta varem.

2010. aasta kaheksa kuuga on joogipiima toodetud kokku juba 63,2 miljonit kilogrammi ehk ligi kümnendiku võrra enam kui mullu samal perioodil.

Lisaks joogipiimale toodeti Eestis eelmisel aastal 37,5 miljonit kilogrammi hapendatud piima; 7,7 miljonit kilogrammi võid; 51,2 miljonit kilogrammi juustu ja kohupiima.

Kõikide toodete (v.a. või) tootmise osas on toimunud 2009. ja 2010. aastal kasv.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960