29. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: noor kitsetalunik tahab olla number 1

Kolmapäeval avas Ida-Virumaa talunik Martin Repinski Eesti moodsaima sisustusega kitsefarmi. Arvestades, et veel viie aasta eest töötas tollal 20aastane Repinski hoopis keevitajana, on tema lend olnud kiire.

Repinski plaanib populariseerida kitsepiima ja haarata vähemalt 50% Eesti turust. Hetkel on karjas 150 looma, kuid juba aasta lõpuks peaks nende arvukus jõudma 270ni, edestades seni suurima kitsekarjaga Tubri Kitsekasvatustalu Läänemaal. Viie aasta pärast loodab ta avada uue farmi tuhandepealisele karjale.

Reportaaž, kuidas noor talunik avapeoks valmistus ja põllumajandusminister Helir Valdor Seederiga sisukad 1 tunni ja 28 minutit veetis.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960