2. märts 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metsameestel pole aega streikida

Meile pole õpetajate mure võõras, kuid metsamehed järgmisel nädalal toetusstreigis ei osale meie majandusharu spetsiifika tõttu, ütles metsatöötajate ametiühingu juhatuse liige Eve Sepp

„Praegu on aktiivne metsatöö hooaeg, varsti tuleb sula ja siis ei saa me raietöid teha,“ põhjendas Sepp. „Meil tuleb ikka riiki ka toita ja tulu teenida riigile.“

Sepa sõnul on metsamehed justkui haavlitega lastud üle Eestimaa laiali. „Selles mõttes on meil natuke raske kohapeal erinevates kohtades, näiteks metsas mingit toetusaktsiooni korraldada,“ lisas ta.

Küll aga kinnitas Sepp, et õpetajate nõudmised pole nende jaoks üldsegi võõras mure. „Meie ametiühing osales Eesti Ametiühingute Keskliidu korraldatud meeleavaldusel valitsuse poliitika vastu 18. veebruaril Kanuti aias,“ rääkis Sepp. „Seal räägiti muu hulgas ka õpetajate palganõudmistest.“

Eesti Ametiühingute Keskliidu streigilaine toimub 5.-9. märtsini, kavandatakse meeleavaldusi töökohtadel ning mitmetes linnades. Aktsioonide eesmärk on protestida kollektiivlepingu seaduse ühepoolse muutmise vastu valitsuse poolt, samuti julgustada ja toetada õpetajate streiki.

Kõige pikemalt ehk kolm päeva plaanivad järgmisel nädalal streikida haridustöötajad, 7.-9. märtsini toimuvast streigist võtab osa üle 15 000 õpetaja.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960