Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 10. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Talleggi ja Rakvere lihakombinaadi omanik kaotab Soomes 300 töökohta

Soome lihatoodete kontsern HKScan teatas, et on asunud kõnelustesse kuni 295 töökoha kaotamiseks.

Ettevõtte sõnul loodetakse esialgselt prognoositud koondatavate töötajate arvu vähendada leebemate meetmete nagu tööülesannete muutmise ja töökoormuse vähendamise abil kuni poole võrra. Läbirääkimisi alustati Soomes emafirma HKScan Corporationi ning HK Ruokatalo Oy ja selle allhankefirma HK Agri Oy-ga.

Talleggi ja Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimees Teet Soorm kommenteeris emaettevõtte tegevust: „HKScan alustab Soome turul tootlikkuse ja kasumlikkuse tõstmise programmi planeerimist koostöös ametühinguga. Tegemist on lokaalse plaaniga. HKScan tegevused Soome turul ei mõjuta AS Tallegg ja AS Rakvere Lihakombinaat tegevust Eesti ja Baltikumi turul.“

HKScani koduturgudeks on Soome, Rootsi, Taani ning Balti riigid, Eestis kuuluvad kontserni AS Tallegg, AS Rakvere Lihakombinaat ja AS Ekseko.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960