Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatoodang suurenes kolmandat aastat järjest

Statistikaameti esialgsetel andmetel toodeti 2012. aastal 721 400 tonni piima.

Pärast väikest langust 2009. aastal, on piimatoodang viimase kolmel aasta võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

31. detsembril 2012 oli Eestis 249 000 veist, sealhulgas 96 200 piimalehma. Varasema aasta sama ajaga võrreldes oli veiseid 4% rohkem, aga piimalehmade arv on jäänud samaks. Piimalehmade arv on viimase kümnendi jooksul olnud langustrendis, ent viimastel aastatel on nende arv stabiliseerunud. Samas keskmine piimatoodang lehma kohta on pidevalt suurenenud. 2012. aastal oli keskmine piimatoodang lehma kohta 7377 kilogrammi ehk 209 kilogrammi rohkem kui aasta varem.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960