Piimatoodang suurenes kolmandat aastat järjest

Statistikaameti esialgsetel andmetel toodeti 2012. aastal 721 400 tonni piima.

Pärast väikest langust 2009. aastal, on piimatoodang viimase kolmel aasta võrreldes eelmise aastaga kasvanud.

31. detsembril 2012 oli Eestis 249 000 veist, sealhulgas 96 200 piimalehma. Varasema aasta sama ajaga võrreldes oli veiseid 4% rohkem, aga piimalehmade arv on jäänud samaks. Piimalehmade arv on viimase kümnendi jooksul olnud langustrendis, ent viimastel aastatel on nende arv stabiliseerunud. Samas keskmine piimatoodang lehma kohta on pidevalt suurenenud. 2012. aastal oli keskmine piimatoodang lehma kohta 7377 kilogrammi ehk 209 kilogrammi rohkem kui aasta varem.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised