Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toimub põllumeeste protestiaktsioon

Täna toimuva põllumeeste protestiaktsiooni ettevalmistused on kulgenud edukalt – Via Baltica trassile on heinapallid kohale viidud ja tähistatud plakatiga „Võrdsed võimalused Balti põllumeestele!“.

Balti põllumajandusorganisatsioonide esindajad kohtusid eile, 4. veebruaril, Läti peaministri Valdis Dombrovkisega, kes tunnustas põllumehi ja avaldas arvamust, et nii eelnevad aktsioonid, kui ka lõkked Via Baltika trassil on ülemkogu läbirääkimistel suureks toeks.

Heinapallide süütajateks on meie erakondade noortekogude liikmed. Sotsiaaldemokraatliku Erakonna noortekogu juhi Lauri Läänemetsa sõnul on see noortekogude jaoks esimene nii suur ühine ettevõtmine. „Me ei ole maanteel mitte ainult põhupalle süütamas, vaid avaldame sellega ka oma toetust baltikumi põllumeestele," nentis Lauri Läänemets. Heinapallid on maanteest 10 meetri kaugusel ja ei sega liiklust.

Kõik tallinlased on oodatud täna Raekoja platsile kell 16.30 kuulama Bonzo kontserti. Pärast kontserti jagavad põllumehed kontserdikülalistele mulgiputru. Seejärel kell 17.30 süütavad põllumehed Via Baltica maantee ääres igal kilomeetril euroheinapallid, et anda Brüsselile märku oma nõudmistest. Euroopa Liidu järjekordne ülemkogu toimub Brüsselis 7. ja 8. veebruaril.

Kõnekoosolekul esinevad: Jaan Sõrra (Eesti põllumeeste Keskliit), Roomet Sõrmus (Eesti Põllumajandus-kaubanduskoda, Edgar Savisaar (Tallinna linnapea), Helir-Valdor Seeder (põllumajandusminister), Aivar Kokk (IRL), Ester Tuiksoo (Keskerakond), Igor Gräzin (Reformierakond) ja Kalvi Kõva (SDE).

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751