Tuiksoo: põllumehed avaldavad meelt Eesti toidu nimel

Riigikogu maaelukomisjoni liige Ester Tuiksoo rõhutab, et täna õhtul toimuv põllumeeste protestiaktsioon võib aidata oluliselt kaasa Balti riikide põllumeestele võrdsete konkurentsitingimuste tagamisel ning seeläbi ka Eesti toidu konkurentsivõimele nii Eestis kui ka Euroopa ühisturul.

„Balti riikide põllumehed on Euroopa Liiduga liitumise eelselt ja ka pärast 2004. aastat pidanud ennast tõestama ning konkureerima ebavõrdsel ühisturul näiteks piima, teravilja ja muude toiduainete tootmises,“ rääkis endine põllumajandusminister Tuiksoo.

Tuiksoo rõhutas, et Eesti põllumehed on juba peaaegu 10 aasta jooksul oma tootmisvõimekust tõestanud ja seepärast ootavad ka partnerite poolt võrdset kohtlemist. „Senised protestiaktsioonid on Brüsselile selge signaali andnud ning meie toetuste osas on tingimused läinud märgatavalt paremaks. Tunnustan Eesti Põllumeeste Keskliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja järjekindlat abi valitsusele järgmise perioodi finantstingimuste läbirääkimistel.“

„Mul on väga hea meel, et nelja parlamendierakonna noortekogud on põllumeeste abipalvele vastu tulnud ning aitavad kaasa lõkete süütamisel Via Baltica trassil. See näitab, et noored tunnevad samuti muret Eesti majanduse ja tootmise käekäigu pärast,“ lisas Tuiksoo.

 

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

LAANEKURU OÜ otsib sihikindlat TEGEVJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

15. aprill 2019

Uudised