Eesti Toiduainetööstuse Liit kutsub kõiki toidutootjaid üles osalema 19. korda korraldataval Eesti Parima Toiduaine konkursil, kus sel aastal valitakse lisaks iga toidukategooria parimatele ka Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa väikeettevõtete parimad uued tooted ning Kokkade ja Meedia Lemmikud.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepa sõnul hindavad Eesti Peakokkade Ühenduse ja toiduajakirjanduse esindajatest, õppeasutuste spetsialistidest, järelvalveasutuste, kaubandusettevõtete esindajatest ning teistest toiduga kokkupuutuvatest asjatundjatest koosnevad komisjonid toodete puhul ühelt poolt nende maitset, lõhna ja konsistentsi, teisalt aga ka toote tervislikkust, tema välimust, pakendit, uudsust ja ka müügiedu.
„Aasta 2012 oli toiduainetööstuses väga põnev aasta – turule tuli mitmeid väga uuenduslikke ja suure müügieduga juba täna silma paistvaid tooteid. Tööstused panustasid enam kui kunagi varem hea maitse kõrval ka toodete kvaliteedile ja tervislikkusele. Seetõttu usun, et kõikide suurte tööstuste tuntud toodete ning väiksemate ja vähemtuntud toodete seast parima valimine saab olema sel aastal hindamiskomisjonidele väga keeruline ülesanne,“ nentis Potisepp.
Ettevõtted on oodatud 2012. aasta uudistooteid konkursile esitama kuni 1. märtsini. Põhja-, Lõuna-, Lääne-Eesti ja Virumaa Väikeettevõtete uudistoodete hindamine toimub 12. märtsil. Üldkonkursi hindamiskomisjonid, mille tegevust juhib sel aastal Tartu Ülikooli arstiteaduskonna meditsiinilise biokeemia professor, meditsiinidoktor Mihkel Zilmer, kogunevad 19. ja 20. märtsil. Eesti Parima Toiduaine konkursivõitjad kuulutatakse välja Eesti Toiduainetööstuse aastakonverentsil, mis leiab aset 23. aprillil.
Artikkel jätkub pärast reklaami
„Eesti Parima Toiduaine” konkursi eesmärk on tutvustada tarbijatele ning kaubandusele uusi toiduaineid ja nende tootjaid ning innustada toiduainetööstust tootearendusele. Toiduliit korraldab konkursi 19. korda.
Loe lähemalt konkursi võistluskategooriatest ja tingimustest aadressil: www. toiduliit.ee/parim
Seotud lood
Scandagra Eesti viljaäri juht Marge Pähkel ja teravilja ostujuht Urbo Vilibert tõid stuudiosse värske pildi Eesti ja maailma viljaturust. Põldude olukord Eestis on hetkel muljetavaldav – taliviljad on tihedad kui mets ning taliraps õitseb pikalt ja rikkalikult. Loodetav suur saak seab aga surve alla logistika, kuivatamise ja ladustamise. Urbo Vilibert rõhutas, et päikest on saagi küpsemiseks veelgi vaja, kuid koristuseks tuleb valmis olla – vastasel juhul võib vili minna hapuks juba platsil.