Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 12. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2012. aasta viimase kvartaliga tõusis nõudlus okaspuupalgi järele

SA Erametsakeskus tegi kokkuvõtte  2012. aasta IV kvartali puiduturust.

Kokkuvõttest selgus, et:

• viimase kolme kuu jooksul on palgihindadest kõige enam kasvanud männipalgi hind, pisut on kerkinud ka männipeenpalgi ja kuusepalgi hind. Kuusepeenpalgi hind on kvartalitaguse ajaga võrreldes samale tasemele jäänud. Aasta jooksul on männipalgi hind kasvanud enam kui 6%, kuusepeenpalgi hind 4% ja männipeenpalgil ning kuusepalgil on keskmine hinnakasv olnud enam kui 2%;

• lehtpuu jämesortimentide keskmised hinnad on möödunud kvartaliga võrreldes püsinud samal tasemel, kuid aastaga on tunduvalt kallinenud kase vineeripakk (+25%). Ka madalama kvaliteedinõudega kasepalk on kallinenud, kuid seda kõigest 4%. Lepapalk on aastaga odavnenud ligi 3% ja lepapeenpalgi hind jäänud samale tasemele;

• okaspuupaberipuidu hinnad on läbi 2012. aasta kehvad olnud. Aastaga on männipaberipuidu hind kukkunud ligi 16% ja kuusepaberipuidul ligi 11%;

• küttepuidu hind püsis 2012. aasta esimesel üheksal kuul 25 ja 26 euro vahel, oktoobris aga kukkus alla 24 euro piiri ja jäi detsembris pidama tasemele 23,5 €/tm. Aastaga on küttepuit odavnenud 8,7%. Kindlasti on hinnalangusele kaasa aidanud Narva elektrijaamades hakkpuidu kasutamise lõpetamine aasta teises pooles.

Ülevaatega saate tutvuda erametsanduse infoportaalis aadressil: http://www.eramets.ee/metsatoostuse-hinnainfo

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960