Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi "Turisti eine" sisaldas hobuseliha

Rimi Eesti korjas müügisaalist Lätis valmistatud konservid, mille puhul kahtlustati, et tegemist on hobuselihaga.

Rimi Eesti Food teatas täna Eesti Veterinaar- ja Toiduametile, et seoses Leedu Veterinaar- ja Toiduameti korraldusele peatada sealsel turul deklareerimata hobuseliha sisaldanud Läti firma SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetud lihakonservide müük, korjas Rimi Eesti ka siinsetes kauplustes müügilt hulgaliselt lihakonserve.

Rimi pöördus ka veterinaar- ja toiduameti poole palvega täpsustada Leedu veterinaarameti leiu sisu, et otsustada edasine tegevus. Seniks korjas Rimi müügilt järgmised tooted, mida toodab ja tarnib Rimi Eestile SIA Rezeknes Galas Kombinats:

TURISTI EINE SEALIHAST 250G OLD FARMER

TURISTI EINE VEISELIHAST 250G OLD FARMER

HAUTATUD SEALIHA 250G OLD FARMER

HAUTATUD VEISELIHA 250G OLD FARMER

KANA TARRENDISES 250G OLD FARMER

TURISTI HOMMIKUEINE VEISELIHAST

HAUTATUD VEISELIHA

HAUTATUD SEALIHA

Äripäeva andmetel on toodete nimekiri veelgi pikem ning sarnaseid tooteid on müügil ka teistes jaemüügi kettides.

Rimi palub VTAd, et juhul, kui neil on andmeid, millistes SIA Rezeknes Galas Kombinats toodetes on tuvastatud koostisosana hobuseliha, mida pole etiketil kirjas, anda sellest kohe teada ka Rimile.

Veterinaar- ja toiduameti juht Ago Pärtel ütles, et tegu on Läti ettevõtte toodanguga. Ta lisas, et Leedu VTA kinnitusel leiti paarist konservist väga tagasihoidlik protsent hobuseliha ning täpsed tootenimetused ja partiinumbrid saadetakse tööpäeva lõpuks. Lähiajal avaldab Rimi Eesti ka pressiteate.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960