Autor: Laura Mallene • 9. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nopri: kõige karmim jaekett oli Rimi

Nopri talumeierei omaniku Tiit Niilo sõnul on hea hankija ja jaeketi vaheline suhe paindlik.

„Meile on olnud kõige karmim Rimi. Lepinguid uuendatakse pidevalt, meie enda jaoks on kõige lihtsam Stockmann, aga kettidest rääkides jään vastuse võlgu. Mulle tundub, et Selver see ei ole,“ rääkis Niilo. „Rimi lepingus oli erilisi klausleid, mis väiketootjate jaoks olid erilised.“

Niilo sõnul vaidlustasid talumeiereid hankelepingu mitu punkti, mõnes suudeti ka ketti veenda. „Inglisekeelne ja eestikeelne lepinguversioon oli väga standardne, kõik käib läbi Riia. Üleliia paindlikkust seal ei olnud. Aga selle perioodi jooksul on nad oma lähenemist muutnud, siis nad soovisid ka väiketootjate toodetega end ehtida ja lahendada see asi,“ sõnas Niilo.

Niilo sõnul on hea suhe paindlik ja vaatab tegelikule olukorrale ja partnerile otsa. „Vaatab, mis on reaalsed võimalused teha koostööd mõlemale poolele vastuvõetavalt ja kasumlikult. Kui ainult ketitingimusi arvestada ja partnerikandidaadile mitte otsa vaadata, siis see ongi ühepoolne lähenemine. Tegeliku partnerluse otsing on see, mis kirjeldab tegelikku suhtumist,“ ütles Niilo.

Täna avalikustas Äripäev, et ehitus- ja aialaupade jaemüüja Bauhof on kriminaalmenetluse all, sest sundis hankelepingutes partnereid enesele kõige odavamat kaupa müüma.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960