Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 5. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

14. septembril koguneb Maarahva VI kongress

Maarahva Kongressi volikogu juhatus otsustas kokku kutsuda Eesti Maarahva VI kongressi, mis toimub 14. septembril Põlva Kultuuri- ja Huvikeskuses.

VI kongressil keskendutakse peamiselt järgmistele teemadele:

- haldusreformi kavad;

- tõmbekeskuste mudel – kas maaelu hääbumine?

- Eesti maaelu arengukava 2014–2020;

- maapiirkondade kohaliku arengu edendamine (Leader programm, Eesti Külaliikumine  Kodukant);

- Eesti haridusstrateegia 2014–2020;

- koolivõrgu reformimisest maal.

Kongressi korraldamisse on kaasatud erinevate maaelu ja põllumajanduse organisatsioonide esindajaid. Eesti maarahva kongressi delegaadid esindavad kõiki maakondi, omavalitsusi ning maaeluga seotud liite ja ühendusi. Igast Eestimaa omavalitsusest ja üleriigilisest maaelu- ja põllumajandusega tegelevast organisatsioonist on kongressile palutud 2 delegaati.

Eesti Maarahva kongress, kui maarahva esinduskogu, tuli  esimest korda kokku 3. märtsil 1994. aastal.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960