Autor: Ave Lepik • 19. juuli 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

UVIC alustab vorstieksporti Venemaale

Jüris asuv toiduainetööstus AS UVIC hakkab eksportima lihatooteid Venemaale. Esimesed vorstid on juba tarnitud.

„Venemaa loodeosa turg näib meile väga perspektiivne," kinnitas ASi UVIC juhatuse esimees Aleksander Musarov. Tema sõnul juba algasid UVICi vorstitoodete proovitarned. „Tagasiside on positiivne, nii et laiendame tööd kohalike kaubanduskettidega,“ ütles Musarov.

Praegu ekspordib UVIC kuni 35 protsenti Jüri tehase toodangust. Peamised ekspordisuunad on Läti, Leedu, Saksamaa ja Venemaa. Seejuures idasuuna roll pidevalt kasvab, teatas ettevõte.

Vorsti ja liha delikatesstoodete tsehhi loomisesse ja arendamisse investeeris AS UVIC üle 2 miljoni euro. Loodud võimsused lubavad toota kuni 150 tonni lihatooteid aastas.

AS UVIC on Harjumaal Jüris asuv Eesti kapitalil ettevõte, mis loodi 20 aastat tagasi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960