Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 27. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Doktorandid õppisid kuidas taimi uurida

19.-23. augustini toimus Järvseljal ja Tartus teaduse tippkeskuse ENVIRON ning maateaduste ja ökoloogia doktorikooli egiidi all toimuv suvekool taimeteaduse doktorantidele.

„Suvekool korraldati selleks, et doktorandid, kes seni on teinud oma spetsialiseeritud teadusuuringuid laboris, õpiksid tundma uurimismeetodeid, mida saab kasutada välitingimustes, ja vastupidi,“ selgitas tippkeskuse tegevjuht Tiia Kurvits. „Kursuse lõpuks said osalejad terviklikuma pildi, milliste meetoditega saab taime uurida alates molekulaarsest tasandist kuni ökosüsteemi ja bioomi tasandini välja.“

Järvselja metsades said kõik doktorandid praktikas jälgida kasvava puu fotosünteesi ja teisi maapealseid protsesse, aga ka mõõta maa all juurestikus toimuvat. Lisaks tehti Eesti Maaülikooli ja Tartu Ülikooli laborites katseid taimede õhulõhedega ja õpiti tundma  taime poolt õhku eritatavate gaaside mõõtmismeetodeid.

Tippkeskuse ENVIRON teadlased loodavad, et selliste suvekoolide korraldamine tagab neile järelkasvu, kes suudab teha tulemuslikku koostööd taimeteaduse eri aspektidega tegelevate teadlastega.

Suvekoolis osales 20 doktoranti Eesti Maaülikoolist, Tartu Ülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist. Teist sama palju oli kursusel ka doktorantide juhendajaid.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751