Autor: Kadri Põlendik • 26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: riik ei tohi palgatõusu vedada

Kuigi riigitöötajate palgatõus on vajalik, loodab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder, et palgakasvu ei hakka vedama avalik sektor.

Seederi haldusalas toimub palgatõus diferentseeritult, kuid see, kellel kui palju palk tõuseb, selgub hiljem. “Eks iga asutuse juht peab ise otsuse langetama, olles ise kõige kompetentsem. Ega minister ei hakka kõikide asutuste töötajaid ja ametnikke reastama ja ise palka määrama,” ütles ta.

Põllumajandusministri sõnul pole tema valitsus­alas ega kogu sektoris valdkonda, kus saaks öelda, et on liiga kõrged palgad ja tööjõudu on lihtne leida. “Väga raske on leida töötajaid, eriti oskustöötajaid, keda selles sektoris järjest rohkem vaja läheb. Meil on see aeg peaaegu et lõplikult ja jäädavalt möödas, kus sektor kasutas lihtsalt musta tööjõudu,” märkis ta. “Sektoril on hädasti palgatõusu vaja ja eks seda tunnetavad tööandjad ise ka väga hästi,” lisas Seeder.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960