Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maag Piimatööstuse 10. aasta edu taga on innovatiivne tootearendus

Innovatiivne tootearendus ja tarbija soovide kuulamine on tööstuse juhataja Valdis Noppeli hinnangul olnud eduka tegutsemise eelduseks.

„Maag Piimatööstus on piimatoodete turul tegutsenud teerajajana, mille tulemusel on tarbijateni jõudnud näiteks pudeldatud piim, hapukoorega kodujuust või Eesti parima toiduaine tiitli saanud Köögi toorjuust,“ rääkis Noppel. Maag Piimatööstus tõi juhataja sõnul esimesena turule ka unikaalse jogurtishake'i ja populaarsed kooresed jogurtid. Täna on sortimendis 16 kategoorias üle 230 tootenimetuse, millest uusimad on laktoosivabad tooted ja termostaatmeetodil valmistatud Kreeka ja Türgi jogurt.

Ta lisas, et tarbija on alati head tooted ära tundnud ning hoidnud neid aastaid poe piimatoodete letis. „Oleme neile hea koostöö eest tänulikud ning püüame vastata ootustele ka järgmisel kümnel aastal,“ ütles Noppel.

Kui prognoosida piimatoodete turu arengut järgmise kümne aasta jooksul, siis näeb Valdis Noppel tarbija teadlikkuse tõusu. „See tähendab, et inimene jälgib üha rohkem, millise kvaliteediga kaupa ta ostab. Olen kindel, et eestimaalane eelistab edaspidigi kohalikust toorainest valmistatud piimatooteid. Turg võib aga veelgi mitmekesistuda, mis seab kohalikele piimatööstustele kõrgemad ootused,“ kommenteeris Noppel.

Maag Piimatööstus on kümne aasta jooksul kujunenud Ida-Virumaa üheks suurimaks tööandjaks. Jõhvi piimatööstuses ja Annikvere juustutööstuses töötab kokku 195 inimest. Igapäevaselt töödeldakse ligi 190 tonni toorpiima, millest valmistatakse pea 3500 tonni piimatooteid.

Maag Piimatööstuse käive oli eelmisel aastal 40 miljonit eurot ning mahuline turuosa Eesti jaeturul (koos private labeliga) on 24 protsenti. Võrreldes 2009. aastaga on Maag Piimatööstus oma turuosa kahekordistanud.

Maag Piimatööstus AS kuulub toiduainete tootmise- ja müügiga tegelevasse kontserni Maag Grupp. See põhineb 100 protsenti Eesti kapitalil, kuhu kuuluvad lisaks Maag Lihatööstus ja Maag Konservitööstus. 2003. aasta 15. oktoobril omandas AS Hea Meier ostu-müügilepinguga Jõhvi Piima varad ja asutati Maag Piimatööstus. Maag Piimatööstuse tooted kannavad Farmi, Ekstra ja Jänksi kaubamärke.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960