Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa suurim mahepiimatootja läheb üle tavatootmisele

Seoses järgmisest aastast mahepiimatootmisel kehtima hakkava uue loomapidamisnõudega plaanib Saaremaa suurim mahepiimatootja Salme POÜ vahetada mahetootmise välja tavapiimatootmise vastu, kirjutab Saarte Hääl.

Salme piimatootja lõpetab mahepiimatootmise 1. jaanuarist kehtima hakkava nõude tõttu, mis keelab enam kui 20-pealiste mahepiimakarjade lõaspidamise.

“Kuna mul on lehmad lõaspidamisel, pean mahetootmise ära lõpetama, ” ütles Salme POÜ juht Raimond Ellik, kellel on 120-pealine lüpsikari. “Seadus on seadus ja seda ei saa eirata, muidu pean ju trahvi maksma,” lisas ta.

Mahepõllumajanduse registri andmetel on üle 20 loomühikuga lüpsikarjasid Eestis tervikuna 34, neist Saaremaal viis mahepiimatootjat, kellest neljal on lüpsikari aga juba praegu vabapidamisel.

Tulundusühistu Eesti Mahe juhatuse esimees Tiia Klein ütles, et Eesti 2800 mahelehmast langeb uue nõude tõttu mahetootmisest välja 1000–1400 lüpsilehma, mitut tootjat see täpselt puudutab, pole esialgu selge.

Tiia Klein räägib mahepõllumajanduse arengusuundadest Äripäeva konverentsil "Põllumajanduse Äriplaan 2014". Vaata konverentsikava SIIT .

 

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960