Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pajusi ABF AS sai parima töökeskkonna eest tunnustuse

Tänasel töötervishoiupäeval tunnustas Tööinspektsioon 2013. aasta töökeskkonna parimate praktikate konkursi esikolmikut: Deloitte Audit Eesti AS, Merko Infra AS ja Pajusi ABF AS-i. Auhinnad antakse üle Tallinnas Rahvusraamatukogus toimuval töötervishoiupäeva tähistamisel.

Käeoleva aasta konkursil osales 57 töökeskkonna parima praktika näidet. Tööinspektsiooni teabe peaspetsialisti Olga Timmermanni sõnul pööravad ettevõtted järjest enam tähelepanu terviseedendusele ja raskuste käsitsi teisaldamise leevendamisele. „Esikolmiku näited ilmestavad selgelt tööandja huvi muuta töötajate töökeskkond paremaks ning seeläbi ennetada nii tööõnnetusi kui ka toetada töövõime säilimist ja parandamist,” lisas Timmermann.

Innovaatilise ja töötaja tervist säästva näitena kuulub esikolmikusse Pajusi ABF AS-i edastatud parim praktika, mille eesmärgiks oli vähendada raskuste käsitsi teisaldamisest tulenevat terviseriski. Algselt töötajate ülesandeks olnud 12,5 tonni sööda loomadele ette andmine lahendati hoopis söödasegajast robotiga. Söödasegaja tegeleb pidevalt loomadele sööda ettelükkamisega ning on seadistatud selliselt, et vajadusel laadib ennast ning jätkab seejärel taas enda tööd. Roboti kasutuselevõtuga on tagatud loomade regulaarne söötmine ning karjakud ei pea enam loomadele sööda etteandmise ajal raskusi käsitsi teisaldama.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960