Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder: kasutagem Eesti puhta looduse ja tervisliku toodangu eelist

Eesti põllumajandusest tuleb väga kvaliteetset ja puhast toorainet, mida peaksime julgelt kasutama nii oma toidulaual kui tutvustama läbi selle Eestit, ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder täna Tallinna Toidumessi avamisel.

„Peaksime igapäevaselt kasutama oma puhta looduse ja tervisliku toodangu eelist,“ sõnas minister Seeder. „Eesti toit on tervislik, kvaliteetne ja mitmekesine ning võiks moodustada järjest suurema osa meie inimeste toidulauast.“

Ministri sõnul on ka Eesti toidukultuur järjest enam märgatud ja arenev ka rahvusvahelises pildis.  „Me suudame oma toodetut hästi serveerida. Olgu näiteks kasvõi Pädaste, Gloria või teised rahvusvahelist pilku püüdvad restoranid. Eesti eripärast toidukultuuri on märgatud, me peame vaid ise endas veidi kindlamad olema,“ ütles Seeder.

Juba jaanuaris 2014 on Eestil võimalus oma kööki ja toidukultuuri tutvustada partnerriigina Berliinis toimuval maailma suurimal toidu- ja põllumajandusmessil Grüne Woche.

Esimesest Tallinna Toidumessist möödub tänavu 20 aastat. Üritus on kohtumispaigaks ligi 7000le Eesti toiduvaldkonna juhile ja erialaspetsialistile, samuti toiduerialade ametikoolide õpilastele.

 

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 51 77 736