Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 29. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toiduliit kutsub 15. juubelit tähistavale Tallinna Toidumessile

Homme, 30. oktoobril, avataval kontaktmessil osalevad Toiduliidu liikmetest messil lihatoodetega A-Vorst OÜ, Kikas OÜ ning AS Uvic, mahlatoodetega  AS Rõngu Mahl ning AS Largo. Toodetega on väljas ka koduste maitsetega magustoite, siirupeid ja kastmeid valmistav OÜ Mikaado, uudistooteid tutvustab AS Marmiton. Üle mitme aasta osaleb messil taas Nantecom Saaremaa Delifood OÜ, kes tutvustab oma uut Saare nime kandvat tootesarja. Degusteerimiseks pakutakse tooteid AS-ilt Eesti Pagar ja Balsnack International Holding AS-ilt.

Tutvumiseks on väljas tootekonkursi Eesti Parim Toiduaine 2013 võitjad. Võidutoodete ja uute talvetoodete degusteerimistega on kohal AS M.V.Wool, AS Liviko, AS Põltsamaa Felix, AS Leibur, AS Kalev, AS Premia Tallinna Külmhoone, Valio Eesti AS, Estonian Spirit OÜ ning Kivisaare Veski OÜ.

„Sel aastal taotles Toiduliit PRIA-lt turuarendustoetust oma liikmetele osalemiseks kontaktmessil Tallinna Toidumess,“ ütles Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Kuna ürituse üheks põhieesmärgiks on uute toodete tutvustamine ja koostöösidemete loomine nii jaekaubanduse kui toitlustajatega, on Tallinna Toidumess suurepäraseks võimaluseks ettevõtetele tõepoolest ka seda teha.“

Ettevõtted ootavad messile hulgaliselt külastajaid nii asjatundjate (jae- ja hulgikaubandus, toitlustusasutused ja -kohad) kui tavatarbijate poole pealt, kellele oma uusi tooteid tutvustada.

Kontaktmessi raames valitakse parim Jõulutoode 2013 nii liha- kui pagaritoodete kategooriast ning parim jõuluõlu ja hõõgvein.

Toiduainetööstus on Eesti suurim töötleva tööstuse haru. Eesti Toiduainetööstuse Liit on katusorganisatsioon toiduaineid tootvatele ettevõtetele. Hetkel on Toiduliidul 48 otseliiget ja 4 erialaliitu, kokku on liikmeid ca 100. Toiduainete realiseerimise netokäibest andsid Toiduliidu liikmed enam kui 80%.

2013. aastal tähistab juubelit ka Toiduliit ise – liidu loomisest möödub 3. novembril 20 aastat. Kohtume !

LISAINFO: Sirje Potisepp; Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja, Mob: 50 46 547, e-mail: [email protected], koduleht: www.toiduliit.ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960