Pärnu uues tööstuskülas hakatakse põhust ehitusplaate tegema

Pärnu linn kavatseb koos EASiga investeerida Loode-Pärnu tööstusküla infrastruktuuride väljaarendamisse üle 1,5 mln euro. Esimeses etapis on kavas seitsmel ettevõttel luua sinna oma tootmishooned, linn ja esimesed ettevõtted kavatsevad ehitustöödega alustada järgmise aasta suvel, teatas linnavalitsus.

Esmaspäeval kohtusid linnavalitsuse esindajad Loode-Pärnu tööstusküla territooriumile oma tehase või esinduse rajamisest huvitatud ettevõtjatega. "Kohtusime Hollandi päritolu ettevõtte Baltic Boardiga, kes plaanib rajatavas tööstuskülas alustada keskkonnasõbraliku ehitusplaadi tootmist. Ehitusplaati tooraine on põhk ja seda on kavas kokku osta kohalikelt talupidajatelt," selgitas abilinnapea Romek Kosenkranius.

Kosenkranius märkis, et tegu on ettevõtlust soodustava pakkumisega, sest linn on lubanud tootmiskrundi piirideni välja ehitada teedevõrgu ja valgustuse, Pärnu Vesi hoolitseb trasside väljaehituse eest ning hoonestusõiguse tasuks on määratud kolm eurot ruutmeetri kohta, jagatuna aastaile 2013-15.

Kui ettevõte on rajanud äriplaanis näidatud hooned ja majandustegevuse uues kohas käivitanud, saab ettevõtja kinnistu võõrandada seejärel sümboolse hinna – ühe euroga.

EASil on plaanis teha Pärnu linna puudutav rahastusotsus selle aasta 51. nädalal.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised