Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enim majapidamisi jäi elektrita põhjarannikul

Täna kella 10 seisuga oli tormi tõttu vooluta jäänud majapidamistest Elektrilevi voolu tagasi toonud 6400-le.

Ettevõttele teadaolevalt on elektrita veel 65 000 majapidamist, kuid lisanduvate rikketeadete ja jätkuva tuule tõttu kasvab tormist mõjutatud klientide arv kindlasti märkimisväärselt.

Elektrilevi juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne sõnul vajab esmalt taastamist elekter suurtes alajaamades ja keskpingeliinidel ning alles siis tekib ülevaade madalpinge- ehk väikeste liinide kliendiarvust.

Kõige rohkem oli kell 10 vooluta majapidamisi Harjumaal (15 600), Pärnumaal (8 050) ja Järvamaal (6 940). Enam kui 5000 klienti oli elektrita ka Tartu, Rapla, Lääne- ja Ida-Viru maakondades.

Tõnne sõnul on rikete kõrvaldamisega hõivatud ligi 150 brigaadi ja vastavalt tööde iseloomule värvatakse veel lisajõude. Ettevõte loodab kella 17 paiku teha rikete edasise likvideerimise kohta täpsema prognoosi.

Elektrilevi tuletab meelde, et katkenud elektriliine ei tohi mingil juhul puudutada ega neile läheneda, kuna juhtmete alune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi. Kui inimesed märkavad ohtlikke olukordi või neil on infot puu asukoha kohta liinil, palub ettevõte helistada rikketelefonil 1343.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960