Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seeder autasustab põllumajanduse ja maaelu edendajaid

Helir-Valdor Seeder annab täna Eesti Vabariigi 96. aastapäevale pühendatud aktusel üle ministeeriumi teenetemärgid.

Põllumajandusministeeriumi teenetemärgid antakse üle kahes kategoorias; kokku antakse välja viis hõbemärki ja üks kuldmärk. Kuldne teenetemärk antakse silmapaistvate teenete eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel. Hõbedane teenetemärk antakse eduka tegutsemise eest põllumajanduse, toidutööstuse, maaelu või maaettevõtluse edendamisel.

Kuldne teenetemärk:

Mart Timmi on Kagu-Eesti suurim köögivilja- ja seakasvataja, edukas ettevõtja, valdkonna arvamusliider ja  aktiivne külaelu arendaja. On isiklike investeeringute toel arendanud välja Navi külakeskuse. Oma Jaagumäe talu on ta üles ehitanud terviklikuks tootmiseks, näiteks sealihagi jõuab lõpptarbijani läbi oma poe ja söökla. 2009. aastal pälvis Mart Timmi ka Aasta Põllumehe tiitli.

Hõbedased teenetemärgid:

Aado Kuhlap on MTÜ Vastseliina Külade Ühenduse asutajaliige ja pikaaegne juhatuse esimees. Ta on infoportaali Kylauudis.ee vabatahtlik päevatoimetaja ja olnud mitmeid kordi Teeme Ära talgupäeva Võru maakonna koordinaator. Projekti „Eesti külad 2013“ elluviimisel kaardistas Võrumaa külasid ja oli mentoriks loodavatele külade koostöökogudele. Alates 2002. aastast on ta Vastseliina vallavolikogu liige.

Urve Laidvee on läbi aastate olnud eeskujuks ja õpetajaks noortele veterinaaridele. 29 aastat on ta muutuvates oludes edendanud ja arendanud mitte ainult Valgamaa veterinaar- ja toidujärelevalvet, vaid ka kohalikku ärksat vaimu. Piiriüleselt on algatanud ja hoidnud head koostööd Läti kolleegidega.

Heino Lõiveke on tunnustatud põllumajandusteadlane nii kodu- kui välismaal. Ta on juhtinud mitmeid Põllumajandusministeeriumi rakendusuuringute ja Haridus- ja Teadusministeeriumi sihtfinantseeritavaid teadusprojekte ja grante, tema uurimisvaldkond ulatub taimekaitsest agroökoloogia ja toiduohutuseni. Ta on andnud suure panuse uute teadmiste viimisesse põllumajandustootjateni ning  teaduse populariseerimisse.

Martin Repinskil on üks suuremaid ja parima tehnoloogilise lahendusega kitsefarme. Oma talus on ta arendanud ka turismisuunda, tutvustades lastele ja noortele maaelu ning taluloomi. Ta on Eesti Kitsekasvatajate Liidu juhatuse esimees, Eesti Piimakäitlemistalude Liidu juhatuse liige ja Illuka vallavolikogu liige.

Mati Tuvi töötab alates 1997. aastast AS Rakvere Farmid tootmisdirektorina ja tema vastutada on kogu seakasvatuse tootmisprotsessi juhtimine. AS Rakvere Farmid on suurim seakasvatussüsteem Eestis, mis moodustab rohkem kui kolmandiku kogu Eesti seakasvatusest.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960