Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Farmide tootmisdirektor Mati Tuvi pälvib hõbedase teenetemärgi

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder annab täna Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktusel üle ministeeriumi teenetemärgid. Hõbedase teenetemärgi pälvib teiste seas eduka ja tulemusrikka tegutsemise eest Rakvere Farmide tootmisdirektor Mati Tuvi.

“Mati Tuvi on olnud Eesti seakasvatuses tegev alates 1990. aastast. Tema teeneks võib lugeda, AS Rakvere Farmide (endine AS Ekseko) tootmise arendamist nii mahuliselt kui kvalitatiivselt. Tänane AS Rakvere Farmid süsteem, mis hõlmab kokku 25 farmi ja moodustab ligi 40% Eesti seakasvatusest, on saavutanud bioloogiliste näitajate poolest maailma tipptaseme,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. “Mati Tuvi on maksimalist ja võitleja, teda ei rahulda keskpärased tulemused ega poolikud lahendused. Kuigi loomakasvatuses kui  bioloogilises protsessis on väga raske saavutada täiuslikkust, on ta oma eesmärgiks seadnud just selle, et see valdkond toimiks võimalikult perfektselt, areneks pidevalt edasi, oleks maailma tipptasemel, annaks jätkuvalt tööd ja leiba Eesti inimestele ning et meie toidulaual oleks ikka kvaliteetne ja värske Eestimaine sealiha – see väärib tunnustust,” lisas minister.

Rakvere Lihakombinaadi juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul on Mati Tuvi hinnatud seakasvatusspetsialist, kelle prioriteediks on alati olnud ja on jätkuvalt seakasvatuse tootmisprotsessi pidev ja järjekindel arendamine ning tootmistulemuste parendamine. “Bioloogiline protsess ei ole lihtsalt juhitav, see on täis probleeme ja ohtusid, mis on samas ka väljakutseks ja lahendamiseks. Kõige sellega on Mati Tuvi väga hästi hakkama saanud ning olen väga uhke oma heale kolleegile omistatud tunnustuse üle,” lisas Soorm.

Põllumajandusministeeriumi teenetemärgid antakse välja kahes kategoorias: kuldne ja hõbedane. Hõbedase teenetemärgiga autasustatakse inimesi tulemusrikka kootöö eest ministeeriumiga või eduka tegutsemise eest ministeeriumis, tema valitsemisala valitsusasutuses või hallatavas riigiasutuses või ministeeriumi valitsemisala valdkonnas.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960