Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Ilves külastas idufirma VitalFields kontorit

VitalFields, kelle loodud põllupidamise rakendus muudab Euroopa põllumajandusettevõtjate elu oluliselt lihtsamaks, võõrustas oma Tartu kontori soolaleivapeol presidenti.

VitalFields on veebipõhine rakendus põllumeestele, mille eesmärgiks on põldude saagikuse kasvatamine. VitalFields pakub põllumeestele põllu-põhist ilmaennustust, hoiatusi taimehaiguste leviku osas, põldude tõhususe analüüsi, planeerimis-, laohaldus- ja  raamatupidamise tööriistu üheskoos.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VitalFieldsi üks asutajatest Martin Rand ja Toomas Hendrik Ilves rääkisid kohtumisel nii põllumajandusvaldkonnast laiemalt kui ka andmeanalüüsist, tänu millele saab luua palju lisaväärtust. Koos tõdeti, et tulevikus on edukad need, kes oskavad suurtes andmemassiivides kõige nutikamalt orienteeruda. Just sellega tegeleb ka VitalFields, andes põllumeestele võimalusele säästa aega ning toimetada targemalt kui seni.

Vitalfieldsi veebipõhine rakendus on kasutatav nii eesti, inglise, prantsuse, läti, ukraina, saksa kui ka vene keeles ükskõik millises internetiga ühendatud seadmes ning on loodud Euroopa riikide põllumeestele. Sel ja järgnevatel aastal keskendub ettevõte uutele turgudele sisenemisele Lääne- ja Ida-Euroopas ning arendustegevusele, samal eesmärgil kasutatakse ka poole miljoni euro suurust lisainvesteeringut.

VitalFields asutati kaks aastat tagasi tootearendusüritusel Garage48, mil ideest portaali esimese versioonini kulus vaid 48 tundi. Nüüdseks on ettevõte tegutsenud juba kaks aastat ning rakendust kasutab enam kui 1400 põllumajandusettevõtjat üle Euroopa.  Hiljuti pälvis VitalFields oma ühes olulisemas sihtturu riigis Ukrainas alustavate ettevõtete üritusel IDCEE publiku lemmiku tiitli.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960