Autor: Kristi Malmberg • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi: gaasiaktsiis tõuseb 20%

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et üks uue valitsusliidu lubaduste katteallikas on gaasiaktsiisi 20protsendiline tõus.

Küttearvete kallinemist tähendab see vaid ühe protsendi võrra, lubas Ligi. Sisse toob see aga tema sõnul 3,5 miljonit eurot.

Ligi selgitas, et täpsemalt on katet vaja 172 miljonile eurole ja suur osa sellest tuleb paindlikkuse suurendamisest riigieelarves. Näiteks kui seni on kirja pandud, et 75 protsenti kütuseaktsiisist läheb teedesse, siis edaspidi võiks sellesse paindlikumalt suhtuda.

Maksupettuste vastu jõulisemast võitlemisest tuleb umbes pool katteks vajalikust rahast. Ei ole seda ohtu, et me ajaks mingit udu või võtaks laenu, kinnitas Ligi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960