• 20.03.14, 16:34
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Nitroferti aktsiisitõus ei mõjuta

AS Nitrofert kasutab maagaasi keemilistes tehnoloogilistes protsessides kui algset toorainet mineraalväetiste tootmisel, mis ei kuulu aktsiisiga maksustamise alla ja ei peaks seetõttu ettevõtte finantskulutusi eriti mõjutama, ütles firma juhatuse liige Aleksei Nikolajev.
"Vastavalt Eesti Vabariigi kehtivatele seadustele ja euroliidu direktiividele  kohaldatakse aktsiis maagaasile siis, kui maagaasi kasutatakse soojuse ja elektrienergia jne tootmiseks," ütles ta.
Rahandusminister Jürgen Ligi kinnitas täna valitsuse pressikonverentsil, et üks uue valitsusliidu lubaduste katteallikas on gaasiaktsiisi 20protsendiline tõus.
Ligi teatel tähendab see küttearvete kallinemist vaid ühe protsendi võrra. Sisse toob see aga tema sõnul 3,5 miljonit eurot.
 

Seotud lood

Uudised
  • 20.03.14, 17:17
Olle Horm: gaasiaktsiisi tõus pole õige suund
Uue võimuliidu plaanitav gaasiaktsiisi tõus teeb Eestist kalli väikeriigi, arvab Atria Eesti ASi tegevdirektor Olle Horm.
Uudised
  • 22.05.14, 13:15
Firtaši Nitrofert seisab jõude
Eelmise aasta augustis plaaniliseks remondiks peatatud, Ukraina miljardärile Dmõtro Firtašile kuuluv Kohtla-Järve väetisetehas Nitrofert seisab jätkuvalt, kirjutab Põhjarannik. Varasemate plaanide kohaselt oli kavas see tänavu kevadel taaskäivitada.
Uudised
  • 20.03.14, 16:32
Ligi: gaasiaktsiis tõuseb 20%
Rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et üks uue valitsusliidu lubaduste katteallikas on gaasiaktsiisi 20protsendiline tõus.
  • ST
Sisuturundus
  • 16.09.24, 17:02
Andke sügisel rapsile ja teraviljale rohkem jõudu!
Kuidas toetavad Syngenta bioloogilised tooted MEGAFOL ja VIXERAN põllukultuuride arengut ja lämmastikuga varustamist?

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele