Autor: Eliisa Matsalu • 20. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olle Horm: gaasiaktsiisi tõus pole õige suund

Uue võimuliidu plaanitav gaasiaktsiisi tõus teeb Eestist kalli väikeriigi, arvab Atria Eesti ASi tegevdirektor Olle Horm.

Rahandusminister Jürgen Ligi teatas täna valitsuse pressikonverentsil, et gaasiaktsiis tõuseb 20 protsenti. Küttearved kallinevad Ligi sõnul vaid ühe protsendi võrra, riigile toob see sisse aga 3,5 miljonit eurot.

Toiduainetööstusettevõtte Atria juhi Olle Hormi sõnul ei ole gaasiaktsiisi nii suur tõus õige. "Tundub, et Eesti riik on valinud sellise tee, kus maksustatakse kõikvõimalikud tarbimised, olgu selleks näiteks alkoholi- või gaasitarbimised, ja siis maksavad nende arvelt toetusi," rääkis ta.

Holmi ütlust mööda on see kummaline ja pikaajaline protsess, mille tulemina on Eestist saamas väga kallis väikeriik. "Sedasi läheb elamine Eestis nii kalliks, et kogu elamist peabki toetama. Minu arvates ei ole see suund päris õige," ütles ta.

Atria Eesti Holmi sõnul gaasi oluliselt ei kasuta ja nende jaoks tähendab see aastas umbes 400-500eurost lisakulu. "Asi on siiski põhimõttes," ütles Holm.

Maagaasi praegune aktsiisimäär on 23,45 eurot 1000 kuupmeetri kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960