Olle Horm: gaasiaktsiisi tõus pole õige suund

Uue võimuliidu plaanitav gaasiaktsiisi tõus teeb Eestist kalli väikeriigi, arvab Atria Eesti ASi tegevdirektor Olle Horm.

Rahandusminister Jürgen Ligi teatas täna valitsuse pressikonverentsil, et gaasiaktsiis tõuseb 20 protsenti. Küttearved kallinevad Ligi sõnul vaid ühe protsendi võrra, riigile toob see sisse aga 3,5 miljonit eurot.

Toiduainetööstusettevõtte Atria juhi Olle Hormi sõnul ei ole gaasiaktsiisi nii suur tõus õige. "Tundub, et Eesti riik on valinud sellise tee, kus maksustatakse kõikvõimalikud tarbimised, olgu selleks näiteks alkoholi- või gaasitarbimised, ja siis maksavad nende arvelt toetusi," rääkis ta.

Holmi ütlust mööda on see kummaline ja pikaajaline protsess, mille tulemina on Eestist saamas väga kallis väikeriik. "Sedasi läheb elamine Eestis nii kalliks, et kogu elamist peabki toetama. Minu arvates ei ole see suund päris õige," ütles ta.

Atria Eesti Holmi sõnul gaasi oluliselt ei kasuta ja nende jaoks tähendab see aastas umbes 400-500eurost lisakulu. "Asi on siiski põhimõttes," ütles Holm.

Maagaasi praegune aktsiisimäär on 23,45 eurot 1000 kuupmeetri kohta.

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised