Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 25. märts 2014

Õnnetu seavedu Rootsis

Möödunud nädalal läks ümber Rootsis Kumla linnakese lähedal sigu vedanud veok. Kõrvalvaatajad olid vapustatud, kui nägid, kuidas üle 200 külmutatud hukatud sea lendas mööda maanteed laiali, kirjutab ingliskeelseid uudiseid Rootsis vahendav portaal TheLocal.se.

„Olen töötanud politseinikuna 40 aastat ja ma pole kunagi varem näinud, et veok niimoodi kokku vajub, kindlasti mitte siis, kui seal on sead sees,“ ütles Örebro politseinik Anders Wallin. „Kõik läks igale poole laiali – see tõesti oli sigade lendamine.“

Intsident leidis aset neljapäeva pärastlõunal Örebro lõunaosas asuva Kumla linnakese lähedal. Veok oli parasjagu ringteel ning seakered rippusid sõiduki haagises konksude otsas.

Wallin selgitas, et sigade kaal oli piisavalt suur, et põhjustas veoki katuse sissevarisemise, kui see sooritas ringteel parasjagu vasakpööret.

Keegi õnnetuse tõttu kannatada ei saanud, kuigi liiklus oli tugevalt häiritud. Politsei korjas seakeresid kokku kuus tundi. Politsei algatas uurimise, selgitamaks, kas veok oli ülekoormatud. Hukatud sead nüüd tõenäoliselt omakorda hävitatakse.

Vaata pilte sündmuskohalt SIIT.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Ana TilksonReklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150