• 27.05.14, 08:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Taheva Sanatoorium saab viljapuuaia

Eesti Aiandusliit tähistas käesoleva aasta veebruaris oma 25-ndat sünnipäeva. Juubeliaastaks on planeeritud erinevaid liikmete ühistegevusi.                                                                                
28.05. rajab Eesti Aiandusliit koostöös liikmete, Taheva vallavalitsuse ja Sihtasutusega Dharma viljapuu näidisaia 25-st viljapuust ja marjapõõsast SA Taheva Sanatooriumi mõisapargi territooriumile. Rajatav aed pakub käelist tegevust Taheva Sanatooriumi klientidele läbi aia hooldamise ning võimaldab oma tarbeks toota keskkonnasõbralikult kasvatatud marju ja puuvilju. Aias on edaspidi võimalik korraldada erinevaid aiandusalaseid õppepäevi Taheva kogukonnale ning propageerida keskkonnasõbralike aiandussaaduste kasvatamist regioonis.
Aia hooldamist nõustab peale rajamist 3 aasta jooksul EMÜ Polli Aiandusuuringute Keskus.                                                                                                                          
MTÜ Eesti Aiandusliit on asutatud 09.02.1989 ja ühendab aiandusvaldkonna ettevõtjaid ning haridus- ja teadusasutusi. Liidu põhieesmärgiks on kodumaiste aiandussaaduste tootmise ja turundamise edendamine.  
SA Taheva Sanatooriumi põhitegevuseks on eakatele üldhooldusteenuse-, kasvandikele asenduskoduteenuse- ja puuetega inimestele erihoolekandeteenuste osutamine.

Seotud lood

Uudised
  • 30.12.14, 09:00
Strastin: Ettevõtjad tunnetavad koostegutsemise vajadust
Raimond Strastini sõnul on Aiandusliit teinud ära suure eeltöö, et aasta 2015 saaks parem kui tänavune - valmimas on sektori arengukava ja uusest rahastusperioodist saab abi.
  • ST
Sisuturundus
  • 09.09.24, 17:50
Ekspert: kõrreliste umbrohtudega tuleb tegeleda juba sügisel, muidu läheb olukord käest
Kuna aasta-aastalt esineb kõrreliste umbrohtude tõrjega aina enam probleeme, on väga oluline saada need kontrolli alla juba sügisel. Taimekaitsevahendite esindaja Nordisk Alkali tehniline nõustaja/turundusjuht Ann Raukas nendib, et pikkadel sügistel peab kultuur konkureerima umbrohuga nii toitainete kui ka valguse osas ning lisaks loob tihe ja umbrohurikas taimik soodsad tingimused taimehaiguste levikuks.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Põllumajandus esilehele